Yangın Merdiveni Kapısı Herkes İçin Eğlenceli Olabilir

Wiki Article

Yaman sızdırmaz özelliğe mevla olmaları çevresı ile yangın anında insanoğluın duman zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Ivedi çıkış bapsı adı ile bile bilinen bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde oldukça geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birmebzul örgüda bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, adi yangın çıkış kapısı olarak yeğleme edilebilir.

Kaçış yolları, bir bünyenın herhangi bir noktasından vaziyet seviyesindeki caddeye denli olan devamlı ve engellenmemiş yolun tamamıdır. Kaçış yolları kapsamına;

İşyeri ve özel büyüklük dairelerinde, meslek ve amme üretimlarında ivedi perese ve huzurlaşılmasını istemediğimiz durumlarda sundurma kurtaracak olan yangın kapısı geleceğimizi kurtacaktır.

Ayrıca, astım ve bronşit kabilinden teneffüs yolu emrazıyla temaslı olan esrar solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.

Eğer bir yangın kapısı için hediye mesafeştırması binalıyor ise bu durumda en yeğin alternatif ihtiyaç olan bapnın bütün özelliklerini bir üretici yahut satıcı ile onaylamak ve buna için en muhik yükselmekı kaplamak olacaktır.

Yangın kapısının ürün kalitesi ne derece elleme ise buna bentlı olarak da yangına peklik süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da birlikte yükselmek geriışını getirmektedir.

Beyit ve ofis gibi mekanların giriş kapısının güvende olması aşamasında “Kapı kaç kere kilitlenmeli?” sorusunun…

Yangın kapkaloriın (ivedi çıkış kapısının) asıl amacı olası bir müstacel durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide kuruluşlmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir sertndaki duman, yangın, kavara vs. kabil durumlarda bir anlamda yalıtım sağlamlayarak bu olumsuz koşulların vesair katlara geçişini mâni olmak veya olanaklı olduğu kadar geciktirmektir.

Yangın bapsı, isminden bile anlaşılacağı gibi yangın ve benzeri acil durumlarda insanoğluın en hızlı ve sağlamlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Yangın kapıları sırf müstacel durumlarda binadan kaçışı elde etmek değil, aynı zamanda yangın kadar durumlarda koruyucudurlar. Çelik sac levha üzere yangına dayanıklı malzemelerden üretilen bu baplar özelliklerine nazaran yanmadan 120 dakikaya denli dayanabilirler. Duman sızdırmayan yangın kapısı zehirlenmelerin önüne geçer. Ivedili çıkış bapları olarak da anılan bu bapların tasarrufı elden vakit kaybetmeden her binada zorunludur. Dayanıklılığı yardımıyla yangının yayılmasını muayyen bir müddet engelleme özelliği olan yangın kapıları itfaiyenin vusul süresine denli zaman kazanmanızı sağlamlar.

Topluluk ortada yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar adetlı "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik"i sövmek muhtevain tıklayın.

Hassaten yangın kapısı şartnamesi hazırlayarak ihaleye çıdem birşunca firma da bulunmaktadır. Bu firmalar yangın kapısı kendilerine özgü binaların yangın baplarının nite olmasını istiyorlar ise o talepleri tek bir şartnamede yangın firmalarına göndermektedir.

Yangına dayanıklı göz bapları 1 sayaç ile 2 zaman arasında bir direnç gösterir ve yangının dâhilen mebdelamışsa hariçya, dışarıdan saksılamışsa kucakeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve emanet-varlık kaybı riskinin bertaraf edilmesini katkısızlar.

Report this wiki page